2013. május 26-29.

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház


Tehetség, Innováció, Tapasztalat

A FÜGE 2013. májusában egy 4 napos tehetségkutató színházi szemle szervezésére készül a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. A 4 napos szemle hivatott demonstrálni az áprilisban kiírásra kerülő nyílt pályázati felhívás célkitűzéseit is.

Pályázat leadási határidő: 2013. május 6.

Pályázati felhívás, az adatlap letölthető innen…
Az elnevezés is utal az esemény átfogó céljára és tematikájára: olyan fiatal színházi alkotóknak szeretnénk lehetőséget adni a hazai és nemzetközi megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, csoportot, műhelyeket vezetnek, önálló rendezéssel állnak elő, de még nem töltötték be a 35. életévüket és csak néhány éve léptek a pályára.
A program ötletét az adta, hogy számos fiatal színházi alkotó (író, színész, rendező) keresett meg bennünket új produkciós tervével vagy éppen azzal, hogy az egyetemen készített vizsgabemutatójukon szeretnének tovább dolgozni, külső helyszínen előadást létrehozni. Ezt a sok fiatal energiát, „tenniakarást”, vágyat akarjuk egy helyre összpontosítani és egy úgynevezett seregszemlén értékként felmutatni.
A 4 napos szemlére a FÜGE válogatott elsősorban olyan fiatal színházi alkotókat, akikkel az elmúlt években már dolgozott vagy dolgozni fog. A pályázat tulajdonképpen független a szemlétől, ez utóbbival inkább csak az volt a célunk, hogy kedvcsináló ízelítőt nyújtsunk a pályázók körének munkáiból.
A Szemle programja (2013. május 26-29.):

MÁJUS
26.   15:00    011 Csoport / Radnai Márk: Kutyaszorítóbban
26.    15:30, 18:30    Stereo Akt – ARTUS / Boross Martin: Promenád 
26.    20:00    SZFE / Soós Attila    Franz Kafka azonos című kisregényéből: A kastély első rész 
27.    19:00    Katona József Színház – Manna / Erdeős Anna    David Greig-Gordon McIntyre: Szentivánéj 
28.    19:00    K2 Színház    “…volt egyszer egy Helené” 
29.    15:00    Kaposvári Egyetem – FÜGE :   A Dohány utcai seriff 
29.    19.00    Táp Színház / Laboda Kornél    Hogy élnek a halak a tengerben?  
29.    20.30    A TITANium pályázat eredményhirdetése    
A projekt ugyanakkor túlmutat a 4 napos szemlén, hiszen a célja egy alkotói pályázat kiírása és annak propagálása.
A TITANium projekt keretében a beérkezett pályázatok közül 4 produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a 2013/2014-es színházi évadban az alábbi helyszíneken:

• Átrium Film-Színház
• Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
• Thália Színház
• TRAFÓ Kortárs Művészetek Háza
Az évad során bemutatott előadások rendezői közül kerül ki az Év Titánja fődíj várományosa, aki fő támogatónk, a MasterCard felajánlásának köszönhetően pénzjutalomban is részesül.

TÁMOGATÓK:                                      

 

PARTNEREK: Mu Színház, Szkéné Színház, Hátsó kapu, Bethlen Téri Színház, Akvárium, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Kaposvári Egyetem, Babes-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Kar Magyar Színházi Intézete – Kolozsvár,Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Kortárs Dráma Fesztivál, Manna Egyesület

 

Forrás: fugeprodukcio.hu