A Bethlen Téri Színházzal közös kezdeményezés eredményeképpen évente két pályakezdő rendező kap lehetőséget egy-egy kétszereplős előadás bemutatására. A pályázatot mindig évad végén írjuk ki és az évadnyitón hirdetünk eredményt. A kezdeményezés célja a tehetséggondozáson túl, hogy segítsük a szakmán belül a generációk találkozását, illetve a Bethlen Téri Színházat sok év után ismét felfedezze magának a színházi közönség.

2015 tavaszán indította útjára a Bethlen Téri Színház és a Manna a Találkozások tehetségprogramot. Az első pályázat nyomán két produkció valósult meg 2016-ban: Valcz Péter rendezésében a Mary és Max című előadást mutattuk be, azt követően Szilágyi Bálint állította színpadra Peter Handke Az aranjuezi szép napok című művét. A második pályázat eredményeként jött létre az Egy fiú Boszniából Lazici Noémi, majd a Pataki Éva regénye nyomán készült Nőkből is megárt… című darab Cseh Judit rendezésében.

A 2017 tavaszán kiírt pályázat újabb két bemutatót eredményezett: az első nyertes, Vadász Krisztina Viszontlátás című rendezését 2018. január 17-én mutattuk be, április 11-én, a költészet napján pedig egy versszínházi estre került sor Szívlapát címmel Dézsi Fruzsina és Gerencsér Anna rendezésében. A 2019-es év első felében két újabb bemutató készül a tehetségprogram keretében.

A 2018/2019-es évadban megvalósult előadások:

A 2017/2018-as évadban megvalósult előadások:

David Mamet: Viszontlátás (rendező: Vadász Krisztina e.h.)

A 2016/2017-es évadban megvalósult előadások:

A 2015/2016-os évadban megvalósult előadások: