ÚJ KURZUS INDUL!

Kurzus időpontja: 2022. február – március
Manna képzés

Ez nem elmélet, hanem gyakorlat!

A Manna gyakorlati színházi kurzusa olyan támogatott képzés, ahol nem csak elméleti síkon vizsgáljuk az előadó-művészeti szervezet működésével járó mindennapi feladatokat, hanem időt és lehetőséget biztosítunk arra, hogy a résztvevők gyakorlatot is szerezzenek.

Elsősorban színház-, tánc- és zeneművészeti területen működő szervezetek munkatársai számára kínál bővebb ismereteket. Azokat a művészeket is várjuk, akiknek maguknak kell szembenézniük szervezési, adminisztratív és pályázati feladatokkal. Az óratervünk kitér a pályázatírás és az elszámolás, az előadó-művészeti törvény és egyéb fontos jogszabályok gyakorlati alkalmazása, a szerzői jog, művészet menedzsment, GDPR, kommunikáció és szervezetfejlesztés témákra.

Azok jelentkezését várjuk, akik már megszerzett tapasztalataikat szeretnék bővíteni, elmélyíteni, legyen szó pályázat-, vagy szerződésírásról, évadterv, forgalmazási, vagy projekt költségterv készítésről, pénzügyi ismeretek bővítéséről, produkció tervezésétől a megvalósításon át egészen a beszámolóig, hazai és nemzetközi lehetőségekről, jogi/intézményi környezetről vagy kommunikációról. Érdemes jelentkezned, ha aktívan részt veszel színházi és táncművészeti területen működő előadó-művészeti szervezetek munkájában, és szeretnéd jobban átlátni azok működési elveit és a jogi környezet.

Miről lesz szó?

Hogyan indítsunk el egy projektet? Mik azok a határidők, amiket feltétlenül tartsunk be? Hogyan írjunk és olvassunk szerződést? Mit nézzünk meg először egy számlán? Hogyan kutassunk fel egy szerzőt? Honnan szerzek azonnal harminc napnál nem régebbi kivonatot? Hogyan hozzuk be a nézőt? Mi az az adatvédelmi nyilatkozat?

Oktatók: Gáspár Anna, Dr. Rihay-Kovács Zita

A képzés nem akkreditált.