A Manna Produkció 2017 szeptemberében a B32 Galéria és Kultútérrel közösen egy több éves programsorozatot indított, Új bábszínház Újbudán – Manna Matiné mottóval. A sorozat szeptembertől májusig minden hónap második vasárnapján jelentkezik, délelőtt egy gyerek, este pedig egy felnőtt bábelőadással. A gyerekelőadásokhoz minden alkalommal egy interaktív feldolgozófoglalkozás is tartozik, melyet a gyerekeknek ingyen biztosítunk. A következő évad programját olyan kortárs szerzők köré építjük, akik a Pagony szerzői, és így össze tudjuk kötni a két műfajt és annak kortárs művészeit.

A Manna Produkció támogatásával több független színházi bábelőadás jött létre az elmúlt években, amely főként fiatal, pályakezdő rendezők és színészek munkái. Ezeknek a produkcióknak azonban nem sikerül állandó játszóhelyre találniuk a fővárosban, többek között azért, mert a bábműfajt, főként a felnőtteknek szólót, nehezebben fogadják a befogadóhelyek. Nem csak a Manna tehetséggondozó programjában született bábelőadások keresnek helyszínt a fővárosban, hanem az ESZME bábos ernyőszervezet által képviselt független bábszínházak produkciói, és kisebb alkotócsoportok munkái is. Ez a hiányérzet adta az ötletet az „Új bábszínház Újbudán” programhoz, mely megnyitja a B32 Kultúrtér kapuit a bábműfaj független képviselői előtt, és vállalkozik arra, hogy a jövőben rendszeresen műsorára tűz független bábeladásokat.

A Manna Matiné néven elindított programsorozat kis lépésekben, de vállaltan egy független bábszínház alapjait kívánja letenni Újbudán. Reményeink szerint a hónapról hónapra idekerülő előadások egyre több gyermeket és családot vonzanak majd a Bartók Béla útra.

Jegyértékesítés:

B32 Galéria és Kultúrtér, 1111 Budapest, Bartók Béla út 32.
tel: +36 1 787 0039, email: b32@ujbuda.hu, www.b32.jegy.hu, www.b32kulturter.hu
www.facebook.com/B32kulturter
www.mannaprodukcio.hu

  • Jegyár: 1200 Ft
  • Páros jegy: 2200 Ft
  • Családi jegy (4 fő): 4000 Ft
  • Manna Matiné bérlet: 5000 Ft (A bérlet 6 db Manna Matinéra szóló jegy beváltására jogosít.)

ÚJ BÁBSZÍNHÁZ ÚJBUDÁN 2021/22-es évad

2021-10-06T21:46:50+02:00

KECSKEKATONASÁG

A mese főhőse egy árva fiú, aki a katonaságnál megszerzett tudásával; önfegyelemmel, szorgalommal, együttműködéssel, no meg képességei és leleményessége által válik sikeres emberré. Mese arról, hogy bárhonnan indulsz vagy bármilyen nehéz helyzetbe is kerülsz, furfanggal, emberséggel és kitartással kilábalhatunk a bajból. Valamint arról ,hogy döntéseinknek következményei vannak, melyekkel utódaink életét is befolyásoljuk.

ÚJ BÁBSZÍNHÁZ ÚJBUDÁN 2020/21-es évad

2021-01-24T16:12:36+01:00

VUK

A Vaskakas Bábszínház grandiózus látványvilágú nagyszínpadi előadása Fekete István népszerű regénye alapján. Megható történet egy különleges kisróka felnőtté válásáról, aki a rögös utat bejárva a Simabőrű Ember méltó ellenfele lesz.

2021-01-24T16:12:15+01:00

A BOLDOG HERCEG

Aki tökéletesen ki van szolgáltatva a legnyersebb körülményeknek, mi másból meríthet erőt az élethez, mint a meséből, a képzeletből, a hitből? Mindenkinek korlátlan joga várni és remélni a jót. A színpadon megmutatkozik a nincstelen emberek nyomorúságos, szerencsétlen és kegyetlen hétköznapi valósága...

2020-11-13T12:38:59+01:00

BÓDOG ÉS SZOMORILLA

a Hepp-Trupp előadása Játsszák: Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó Tervező: Bartal Kiss Rita Zene: Csernák Zoltán Samu Író-rendező: Kolozsi Angéla Mikor és hol látható a Hepp-Trupp előadása Játsszák: Nagy Viktória Éva és Schneider Jankó Tervező: Bartal Kiss Rita Zene: Csernák Zoltán Samu Író-rendező: Kolozsi Angéla Mikor és hol látható Egy kietlen út és egy váratlan találkozás. Egy vándor király – uralkodói feladatok nélkül. Egy kósza tündér – szakirányú varázsdiploma nélkül. Egy öreg bőrönd és egy szeszélyes piknikkosár. Rengeteg kérdés. Rengeteg meglepetés Előadásunkat 2011 óta játsszuk sikerrel ország szerte, [...]

2021-01-24T15:22:33+01:00

EGY KUPAC KUFLI

A bátorságot kereső Lili a cirkusz bűvészétől remél segítséget, aki meg is ígéri, hogy varázserejével megadja a kislány számára, amit szeretne. Bátorság helyett azonban egy olyan titkot ad Lilinek, amit nem könnyű feldolgozni, elmondani valakinek pedig igazán bátor dolog lenne. Lilinek minden erejére szüksége lesz, hogy ezen a kötélen anyukája segítségével áttáncoljon, ám ha sikerül neki, életre szóló tanulságokkal gazdagodik.

2020-12-10T10:53:14+01:00

AZ IDŐNK RÖVID TÖRTÉNETE

A fiatal színészek jelenléte teremti meg a történet magját képező időskori paradoxont: a lélek még szárnyalna, az agy, a képzelet, a szellem még úgy működik, mint régen, de az öregedő test folyamatosan emlékezteti az embert az élet végére. Az öreg bábok és a fiatal mozgatók kapcsolata olyan bábszínházi formát képes megteremteni, amelyben az elmúlás fájdalma és az öregkori küzdelmekben rejlő bizarr humor egyaránt megjelenik.

2020-11-13T12:51:20+01:00

AKVÁRIUM

Az Akvárium című előadás egy férfi útkereséséről szól, aki nőnek érzi magát, de nem meri felvállalni identitását a környezete előtt. A léggömbnek köszönhetően számot vet önmagával: megelevenednek előtte múltjának fontos állomásai, és a jelen titkos vágyai, fantáziái.

2020-11-13T12:48:56+01:00

A TÜNDÉR CSIZMÁJA

Egy aprócska város aprócska utcájában él egy vidám cipészmester, aki meg szeretné tanítani a három fiának is a mesterségét, ám a fiai erről hallani sem akarnak: az egyik bankigazgatónak áll, a másik centercsatárnak, a harmadik meg feleségül vesz egy királykisasszonyt, és attól fogva csak heverészik a kanapén. A cipészmester ezután már nem mosolyog és nem fütyörészik, egyre kevesebb cipőt készít, míg egy napon végül bezárja a műhelyét. Karácsony előtt néhány nappal azonban bekopog hozzá egy tündér, aki hétmérföldes csizmát szeretne csináltatni magának…

2020-11-13T12:33:30+01:00

LILI ÉS A BÁTORSÁG

Vajon mihez kell nagyobb bátorság: bemutatni egy félelmetes kötéltánc számot a cirkuszigazgató előtt vagy elmondani egy nyomasztó titkot az anyukánknak? A bátorságot kereső Lili a cirkusz bűvészétől remél segítséget, aki meg is ígéri, hogy varázserejével megadja a kislány számára, amit szeretne. Bátorság helyett azonban egy olyan titkot ad Lilinek, amit nem könnyű feldolgozni, elmondani valakinek pedig igazán bátor dolog lenne.

2021-10-06T21:46:50+02:00

KECSKEKATONASÁG

A mese főhőse egy árva fiú, aki a katonaságnál megszerzett tudásával; önfegyelemmel, szorgalommal, együttműködéssel, no meg képességei és leleményessége által válik sikeres emberré. Mese arról, hogy bárhonnan indulsz vagy bármilyen nehéz helyzetbe is kerülsz, furfanggal, emberséggel és kitartással kilábalhatunk a bajból. Valamint arról ,hogy döntéseinknek következményei vannak, melyekkel utódaink életét is befolyásoljuk.

ELŐADÁSOK

Manna Matiné minden hónap második vasárnapján a B32-ben