A Neptun Brigád áprilisban tartotta a Világszép Nádszálkisasszony 100. ünnepi előadását a Thália Színházban. A darabot 2009 nyarán Litvai Nelli írta kifejezetten a társulat szereplőire Benedek Elek híres meséje nyomán. Wittek Béla zeneszerző munkájának köszönhetően pedig egy élőzenés gyerekelőadás született, melyet Baksa Imre rendező, a Neptun Brigád vezetője álmodott színpadra.

A pályázatra több mint 100 alkotás érkezett, van aki festett, rajzolt, de akadt, aki babát készített. A gyerekek alkotásai közül az előadás szereplői, alkotói választották ki azt az egyet, amelynek a készítője az egész óvodai csoportját elhozhatja a Neptun Brigád Világszép Nádszálkisasszony előadására a Thália Színházba. A zsűri kiválasztott még három különdíjast is, akik szüleikkel nézhetik meg a zenés mesejátékot.
A pedagógusok pedig, akik a gyerekek munkáját segítettek beküldeni, két jegyet kapnak a Független Thália Projekt általuk választott előadására.

A PÁLYÁZAT NYERTESE:

A Nagykovácsi Kispatak Óvoda FÜLES MACKÓ CSOPORTJA, akik egy mesekönyvvel pályáztak

Balogh Ákos, Bertalan Dóra, Földesi Csaba, Géró Márton, Harangozó Lilla, Hatos Borbála, Horváth Léna, Ihász Ábel, Juhász Sámuel, Krúdy Bertalan, Péter Szabolcs, Szűcs Vivien, Vajay Nóra, Vörös Emese

KÜLÖNDÍJAT NYERTEK:

Germus Anna (4. osztályos)

Medvecki Panna (nagycsoportos)

Gürbüz Jázmin (10 éves)

Köszönjük mindenkinek, aki részt vett alkotásával a pályázaton!

A legszebb munkákból kiállítást láthatnak az érdeklődők a

Thália Színház aulájában május 12-éig.