A MANNA és a Zsámbéki Színházi Bázis közös előadása

Író:

Kállai R. Gábor

Dramaturg:

Szűcs Katalin

Játssza:
Czifra Krisztina

Zene: Czifra Zoltán
Mozgás: Fejes Kitty
Jelmez: Nagy Viktória

Produkciós vezető: Gáspár Anna
Rendező: Harangi Mária

Tartalom

A Don Juan mitológia ezen darabja nem akármilyen női szemszögből közelíti az örök témát. A vámkisasszony független, önálló élet mellet döntött, férfias szakmát választott magának, testi és lelki szükségleteit patikamérlegen mérve elégíti ki, társadalmi helyzete stabil és
megingathatatlan, élete szabályozott és rendezett, biztonságban tudhatja magát addig a napig, míg ki nem hirdetik: néhány napra városuk vendége lesz a hírhedt Don Juan.
A kísértés házhoz jön – hiszen a vendég bizonyára azon a kapun át érkezik majd a városba, ahol hősünk teljesít szolgálatot. A végkimenetel pedig nem kérdéses…
Mit tud kezdeni a maga kreálta, magára kényszerített szereppel?
Hogyan dől össze pillanatok alatt az én-építmény, és hogyan küzd a végsőkig, még önmagát megtévesztve is a „magam ura vagyok” látszat megóvásáért?
A női függetlenedés, a férfi szakmáknak a gyengébbik nem által való meghódítása, az oly divatos egyenjogúsági harcok és jelszavak, a nemek közti vágyott különbségtétel-eltörlés korában izgalmas, égető kérdéseket vet fel A vámkisasszony dilemmája. Helyzete sok mai nő elé tart tükröt, s szegezi nekik a kérdést: lehetséges-e – s ha igen, hogyan, milyen áron – szembemenni, ellenállni.

 

Előadás hossza: 60 perc

Mikor és hol látható?

Technikai feltételek

Fotógaléria

 

 

Videók

KÉRJEN AJÁNLATOT!

[huge_it_forms id="4"]