Project Description

 A Terminál Workhouse-Manna bemutatja
Játsszák

BAKONYI ALEXA
GERLITS RÉKA
KÁLÓCZI ORSOLYA
GÉCZI ZOLTÁN
MOLNÁR GUSZTÁV

Zene

PAGONYI ANDRÁS

Zenél

SIMON ATTILA

Jelmez: Tóth Hajni
Produkciós vezető: Gáspár Anna
A szövegkönyvet Shakespeare Szentivánéji álom cselekménye és a színészek improvizációja alapján írta
DANCSECS ILDIKÓ

Tartalom

Mi történik, ha a tündérmesét felülírja a kis magyar valóság? Ha kiforgatjuk sarkaiból Shakespeare egyik legismertebb művét, a Szentivánéji álmot, a történetet kiragadjuk a fantáziavilágból és áthelyezzük egy Borsod megyei faluba? A Terminál Workhouse február 17-én mutatja be Szentandrásnapi mámor című „zenés vígnépszínműveletét” a Sanyi és Aranka Színházban.

Shakespeare Szentivánéji álma a színháztörténet egyik leggyakrabban játszott vígjátéka, amiben lehengerlő módon keverednek a társadalmi függőségek az ösztönvilággal, a népszokások tündéries világa a városi miliővel, az „elitosztály” a munkás réteggel, a misztikum a valósággal, mindez pedig egy szappanoperát megszégyenítő szerelmi kavarodásba ágyazva.

A nemrégiben alakult, független színházi alkotókból álló Terminál Workhouse ennek a rendkívül sokrétű, éppen ezért újabb és újabb megfejtésekre szoruló darabnak a parafrázisát mutatja be egy magyar falusi környezetbe ágyazva. A varázsvilágot elfogadva evidensnek veszünk teljesen indokolatlan dolgokat. Az előadás a tündérek lakta erdőt falusi kocsmára, Puck varázsnedűjét pedig egy jófajta kisüsti pálinkára cseréli, aminek hatására feltárulhatnak a szerelmi kavarodás lelki okai.

Makkoshotyka polgármesterének egyetlen lánya holnap, Szent András napján tartja esküvőjét a falu volt TSZ-elnökének fiával. Az egész község lázasan készül, ám – ahogy az már lenni szokott – a dolgok nem mennek simán. Az esküvő előtti éjjelen a falu új kocsmárosa és az ősi családi recept alapján készült pálinka jól megkavarja a szerelmesek életét. Előbukkannak a legféltettebb titkok, meg a sámándob, meg a 800 éves tiszta vérvonalú disznó, meg a kisgömböc és minden szál összegabalyodik.

A Manna Kulturális Egyesülettel közösen létrehozott produkciót a Terminál Workhouse február 17-én, szerdán 19.00-kor mutatta be a Sanyi és Aranka Színházban.

 

Előadás hossza: 90 perc

Mikor és hol látható?

PORT.HU

Technikai feltételek

RIDER LETÖLTÉSE

Fotógaléria

(Fotók: Zellei Boglárka)

Videók

KÉRJEN AJÁNLATOT!

[huge_it_forms id="4"]