Herczeg Adrienn varázslatos hangú színésznő. Amit hallunk Tőle, abban ott van a nyers őszinteség, a titokzatos buja búgás, a tinilányos élcelődés, a karcos düh, a sodró lendület. Jelenség, a színpadon és azon kívül is. Ami a szívén, az a száján – nincs benne egy csepp helyezkedés, finomkodás, ámítás sem. Valóságos mai nő, anya, színésznő, kreatív színházi ember. A Manna két előadásában is játszik, a már 7 éve bemutatott és azóta is sikerrel futó Francia rúdugrásban, illetve a Kortalan Kortárs szépirodalmi performanszban. Ez utóbbi igazi showműsor, melyben három színésznő hónapról hónapra állít színpadra mindig új kortárs irodalmi összeállítást – elképesztő izgalmasan keverve a zenét, a vizuális művészeteket, az irodalmat és a színházat. Ilyen még nem volt, és talán nem is lesz. Egyedi és megismételhetetlen, mint Herczeg Adrienn.

 

Mi jut eszedbe először a Mannáról?

Természetesen Gáspár Anna! Aztán a Francia Rúdugrás és a Kortalan Kortárs! Eszembe jut amikor először találkoztam a Mannával hivatalosan. Volt egy ötlet, aminek a Manna bizalmat szavazott és immár 11 éve játszunk egy darabot (a Francia Rúdugrást), ami nincs, ha nincs a Manna! Vagy vegyünk egy másik ötletet: három lány kitalálja, hogy milyen jó lenne együtt csinálni valamit! A Manna kézen fogja őket, és létrejöhet! Kortalan Kortárs! Most tartunk a 3. évadnál! Mert ott van mögöttünk a Manna!

Hogyan mondanád el egy ismeretlennek, hogy mit csinál a Manna, vagy a Te életedben, szakmádban hogyan van szerepe a Mannának?

Amiket már az előbb is említettem! Mögéd áll, fogja a kezed, támogat, hisz benned, esélyt ad! Mintha csak arról írnék, hogyan neveljünk gyereket! Szentimentális, de ezek jellemzik számomra a Mannát!

Sokat beszélünk „független színházról”, szerinted van olyan, hogy „független színész”? Te minek tartod magad?

Független Színház van és szabadúszó színész! Két éve nem tartozom egyik társulathoz sem, nyilván ez szabadúszás, mégis nehezemre esik ezt kimondani, hiszen az elmúlt két évben szükség volt rám itthon a Pécsi Nemzeti Színházban. Nem vagyok társulati tag,de ennyi! Itt otthon érzem magam! Persze nagyon jó, hogy közben játszhatok az Átriumban, a Jurányiban és a Mozsárban! Nem unatkozom, nem szomorkodom! És ez jó!

Sajnos most elkerülhetetlen a kérdés. A hirtelen megváltozott kulturális finanszírozás hogyan érinti a Te életedet közvetlenül?

Van előadás, amit a tao megvonása miatt nem tudunk játszani, van olyan ahol óvatosabban tűznek ki előadást. Nyilván megérzem! Mindenki kivár! Természetes lépés ez ebben a helyzetben. Nem magam miatt dühít, hanem általában a Független Színházak miatt.

Hogyan látod magad 10 év múlva? 

16 éves fiú anyukájaként! Ebben pedig minden benne van?De, azt gondolom, hogy még mindig a pályán leszek. Ja és 50 évesen!

Ha most üzenhetnél a 10 éves énednek, mit mondanál neki?

Na ugye hogy ez tényleg egy hosszútávú pálya! ??