JÁSZBERÉNYI GÁBOR szelíd, szerény ember, szélsőségeket megmutató, rejtélyesen érzéki színész. Hegyeket képes megmozgatni azért, hogy egy csapat összeálljon, hogy egy előadás létrejöjjön, hogy a néző értékes élménnyel térjen haza. Sodródó függetlenségében megtalálták film főszerepek, színházi címszerepek, mindenhol megállta a helyét, mégis mindig keresi.
A Manna “Akárkik” című tantermi előadásának autista karaktere, a “Két Verona Kft.” hősszerelmese, és a “Boszniai fiú” megkínzott újságírója mind emlékezetes alakításai, fontos közös munkáink. Saját csapata, a Másik Produkció indulását ernyőszervezetként segíti a Manna.
Örök álmodozó, töretlen hittel, aki csak azt nem tudja elviselni, ha valaki félmunkát végez, ha nem teszi oda magát egészen a közös célért. Mert Jászberényi Gábor maximalista. És ez fogja elrepíteni őt egyszer oda, ahol valóban megtalálja majd a helyét.

A Fiatal Írók Szövetsége kérésére idén nyáron a Manna válogatásában készült egy hangoskönyv. Fiatal színészek hangjával, kortárs írók műveiből. Jászberényi Gábor egy nagyon találó, filozofikus és szarkasztikus novellát olvasott fel. A kisfilmben erről a munkáról beszélgettünk.